O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhni besedilni nizi, shranjeni v vašem računalniku, ko obiščete določene strani v internetu. Za naročanje izdelkov na www.mystireya.com in za prehod skozi spletno stran www.mystireya-myandy.com morajo biti omogočeni piškotki. Če ne želite sprejeti piškotkov, lahko še vedno brskate po spletnem mestu in ga uporabljate za raziskovalne namene. V večini brskalnikov so piškotki omogočeni, spodaj boste našli informacije, potrebne za spremembo nastavitve piškotkov v vašem brskalniku. Piškotki niso škodljivi za vašo napravo. V piškotkih, ki jih ustvarjamo, se osebni podatki, kot so podatki o kreditnih karticah, ne shranjujejo, ampak se šifrirani uporabljajo za izboljšanje vaše navigacije na spletnem mestu. Ti so na primer koristni za prepoznavanje in odpravljanje napak, ali za določitev ustreznih povezanih izdelkov, ki jih je treba obiskovalcu prikazati med brskanjem. Te podatke posredujemo na lastno pobudo za izvrševanje nedavne zakonodaje ter za zagotovitev poštenosti in preglednosti glede zasebnosti pri uporabi našega spletnega mesta. Delamo na nadaljnjih izboljšavah glede zasebnosti in piškotkov, povezanih s spletno stranjo. Več informacij o piškotkih je na spletnih mestih: www.allaboutcookies.org in www.youronlinechoices.eu. Piškotki lahko izvajajo različne funkcije, na primer omogočajo vam učinkovito krmarjenje med različnimi stranmi, zapomnitev nastavitev in na splošno lahko izpopolnijo podatke o prebivališču uporabnika. MyStireya d.o.o. si pridržuje pravico do uporabe piškotkov z izrecnim soglasjem uporabnika, kadar zakon ali predpisi to dovoljujejo, ali za lažje krmarjenje po tej strani in prilagajanje informacij, ki se bodo pojavile. MyStireya d.o.o. si prav tako pridržuje pravico do uporabe podobnih sistemov za zbiranje informacij o uporabnikih, kot so naslov IP, vrsta uporabljenega internetnega brskalnika in operacijskega sistema ter / ali spletne strani, ki jih uporabnik obišče zaradi statističnih ali varnostnih razlogov. MyStireya d.o.o. bo te podatke zbiral za spremljanje uporabe strani in izboljšanje nekaterih vidikov. Spodaj je kratek primer, kako MyStireya d.o.o. uporablja piškotke in podobna orodja.

Navigacijski piškotki

Ti piškotki so bistvenega pomena za omogočanje krmarjenja po spletnem mestu in uporabo njegovih funkcij, kot je dostop do omejenih območij. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti zahtevanih storitev, kot sta nakupovalni voziček ali digitalni račun. Piškotki so nujno potrebni in se uporabljajo za zapomnitev edinstvenega uporabnika z namenom, da ga upravljajo in prepoznajo kot edinstvenega v primerjavi z drugimi uporabniki pri posvetovanju s spletnim mestom, da bi mu zagotovili stalno in natančno storitev. Nekaj primerov vključuje:

 • Zapomnitev prejšnjih dejanj (na primer vnesenega besedila) pri ponovnem krmarjenju po isti strani med sejo;
 • Upravljanje in prenos varnostnih žetonov znotraj spletnega mesta za prepoznavanje statusa obiskovalca (na primer registriran ali neregistriran);
 • Vzdrževanje žetonov za odpiranje omejenih območij spletnega mesta;
 • Preusmeritev strank na določene različice / aplikacije storitev, kar bo morda potrebno med tehnično selitvijo.

Izvedbeni piškotki

Ti piškotki so lahko lastni (MyStireya d.o.o.) ali tretji (partner), sejni ali trajni piškotki , njihova uporaba pa je omejena na delovanje in izboljšanje spletnega mesta. Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalec uporablja spletno mesto, na primer o obiskanih straneh. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi uporabnika lahko identificirale. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, se zbirajo anonimno in se uporabljajo samo za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta. Nekaj primerov vključuje :

 • Spletna analiza, zbrani podatki so omejeni na uporabo strani s strani operaterja za upravljanje uspešnosti in strukture spletnega mesta. Ti piškotki so morda piškotki tretjih oseb, vendar bodo informacije uporabljali samo tisti, ki sodelujejo pri objavi obiskane spletne strani ;
 • Povezana podjetja MyStireya d.o.o. uvajanje piškotkov uporabljajo samo za ugotavljanje, ali je uporabnik kupil izdelek ali storitev na spletnem mestu mystireya.com ali na drugem spletnem mestu.
 • Upravljanje napak – ugotavljanje napak, ki se pojavijo na spletnem mestu, je funkcija, ki bo pomagala izboljšati storitve in upravljanje pritožb ter bo na splošno in strogo povezana s spletno analitiko
 • Preizkušanje različnih struktur strani – preizkusi sprememb v strukturi, ki se običajno uporabljajo A / B ali multivariantno, da se uporabniku spletnega mesta v trenutni in naslednjih sejah zagotovi dosleden videz in občutek

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki so lahko od MyStireya d.o.o. ali partnerjev, imajo določeno trajanje seje ali so trajni. So običajno rezultat uporabnikovega dejanja, vendar jih je mogoče ustvariti tudi pri zagotavljanju storitve, ki ni izrecno zahtevana, ampak ponujena. Uporabljajo se lahko tudi za preprečitev, da se prej ponujena in zavrnjena storitev ponovno ponudi uporabniku. Poleg tega ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si zapomni izbire uporabnikov (kot so uporabniško ime, jezik, država izvora itd.). Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so anonimne in ne morejo spremljati vedenja uporabnikov na drugih spletnih mestih. Nekaj primerov vključuje:

 • pomnjenje nastavitev, ki jih je uporabnik uporabil na spletnem mestu, kot so postavitev, velikost pisave, nastavitve, barve itd
 • zapomnitev izbire, tako da se od nje ne zahteva več izpolnjevanja vprašalnika.
 • ugotovi, ali je bila storitev že ponujena, na primer ponudba vadnice za nadaljnje obiske spletnega mesta;
 • Zagotovitev informacij, da se omogoči delovanje izbirne storitve, kot je na primer klepet v živo.
 • Izpolnitev zahteve uporabnika, kot je na primer oddaja komentarja.

Piškotki tretjih oseb za trženje / ponovno ciljanje

Te piškotke uporabljajo partnerji podjetja MyStireya d.o.o. , da bi predstavili oglasne pasice podjetja MyStireya d.o.o., ko ste na drugih spletnih mestih, ki prikazujejo najnovejše izdelke, ogledane na www.mystireya-myandy.com . Med brskanjem po spletnem mestu www.mystireya-myandy.com se ti piškotki uporabljajo tudi za prikaz izdelkov, ki bi vas lahko zanimali ali so podobni tistim, ki ste si jih ogledali, na podlagi vaše zgodovine brskanja. Uporaba teh piškotkov ne vključuje obdelave osebnih podatkov, lahko pa omogoči povezavo z računalnikom ali drugimi napravami in spremlja shranjene podatke: ti piškotki se povežejo z brskalnikom, nameščenim v računalniku, ali z drugimi napravami, ki se uporabljajo med brskanjem na naši spletni strani.

Kako lahko piškotke onemogočimo?

Večina brskalnikov samodejno sprejme piškotke, lahko pa se tudi odločite, da jih ne boste sprejeli. Priporočljivo je, da te funkcije ne onemogočite, saj lahko s tem preprečite prosto gibanje z ene strani na drugo in uživate v vseh posebnostih spletnega mesta. Če ne želite, da računalnik sprejema in shranjuje piškotke, lahko spremenite varnostne nastavitve brskalnika (Internet Explorer, Google Chrome, Safari itd.). Vsekakor je treba opozoriti, da je nekatere dele našega spletnega mesta mogoče v celoti uporabiti le, če brskalnik sprejema piškotke; v nasprotnem primeru izdelkov ne boste mogli dodajati v košarico in kupovati (na primer). Izbira odstranitve in nesprejemanja piškotkov zato lahko vpliva na navigacijo na naši spletni strani.Če želite spremeniti nastavitve piškotkov in vnesti nastavitve različnih brskalnikov, so v nadaljevanju kratka navodila kako to narediti v štirih najbolj priljubljenih brskalnikih:

Microsoft Internet Explorer

Kliknite ikono Orodja v zgornjem desnem kotu in izberite Internetne možnosti. V pojavnem oknu izberite Zasebnost. Tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Google Chrome

Kliknite na ključ v zgornjem desnem kotu in izberite Nastavitve. Nato izberite Prikaži napredne nastavitve (pod pokrovom) in spremenite nastavitve zasebnosti.

Mozilla Firefox

V spustnem meniju zgoraj levo izberite Možnosti. V pojavnem oknu izberite Zasebnost. Tu lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Safari

V zgornjem desnem spustnem meniju za konfiguracijo izberite preferenčne nastavitve. Izberite Varnost in tukaj lahko prilagodite nastavitve piškotkov.

Za več informacij o piškotkih in kako upravljati ali onemogočiti katero koli tretjo osebo ali izdelek za trženje / ponovno ciljanje obiščite www.youronlinechoices.com. Če želite onemogočiti analitične piškotke in Google Analytics preprečiti zbiranje navigacijskih informacij, lahko prenesete dodatek za brskalnik za Google Analytics Opt.

Podatki o navigaciji

Med običajnim delovanjem računalniški sistemi in postopki programske opreme, ki se uporabljajo za zagon te strani, pridobijo nekatere osebne podatke, katerih prenos je impliciten pri uporabi internetnih komunikacijskih protokolov. Te informacije se ne zbirajo za povezovanje z identificiranimi uporabniki, vendar bi lahko po svoji naravi omogočile identifikacijo uporabnika z obdelavo ali povezovanjem s podatki, ki jih hranijo tretje osebe.

Ta kategorija podatkov vključuje naslove IP ali imena domen računalnikov, ki se uporabljajo pri povezovanju s spletnim mestom, naslove URI (enotni identifikator vira) za zahtevane vire, čas vložitve zahteve, način pošiljanja zahteve strežniku, dimenzijo pridobljene datoteke, številčno kodo, ki označuje stanje odgovora, ki ga je dal strežnik (uspešen, napaka itd.) in druge parametre, ki se nanašajo na operacijski sistem in uporabnikov računalnik.

Ti podatki se uporabljajo izključno za zbiranje anonimnih statističnih podatkov v zvezi z užitkom na spletnem mestu in za preverjanje njegovega pravilnega delovanja ter se takoj po obdelavi izbrišejo. Podatki bi se lahko uporabili za ugotavljanje odgovornosti v primeru hipotetičnih računalniških kršitev spletnega mesta : razen te možnosti podatki o spletnih stikih trenutno ne obstajajo več kot sedem dni.
Uporaba sejnih piškotkov je omejena na optimizacijo užitka na spletnem mestu in je namenjena izključno zagotavljanju najučinkovitejše navigacije.