1. V družbi MyStireya d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov, zato stremimo k najvišji stopnji varstva osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zavezani smo k delovanju v skladu s predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, vključno z vsakokrat veljavno Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah. Namen te politike zasebnosti je seznaniti posameznike – uporabnike spletnega mesta – za katere namene se uporabljajo na spletnem mestu zbrani osebni podatki, katere so posameznikove pravice ter kako jih lahko uveljavlja.

 

  1. Prodajalec zbira osebne podatke kupcev v obsegu, ki je potreben za izpolnitev svoje obveznosti, za obveščanje o novih izdelkih, akcijskih izdelkih, dostavi promocijskih materialov, izboljšanje odnosov s kupci in preverjanje drugih podatkov, ki so potrebni za spletno nakupovanje. Ob registraciji uporabnik osebno soglaša z obdelavo osebnih podatkov za zgoraj navedene namene. Uporabnik tako s tem tudi soglaša, da mu prodajalec lahko pošlje sms sporočilo in/ali e-pošto in/ali pokliče po telefonu, ter mu na njegov domači naslov dostavi materiale, ki ga bodo obvestili o ugodnostih in novicah v svoji ponudbi.

 

  1. Uporabnikovi osebni podatki so varovani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih prodajalec ne sme na noben način posredovati tretjim osebam. Potrebne osebne podatke posredujemo samo poslovnim partnerjem, da bi realizirali dostavo vašega naročila ali za namen pošiljanja tiskanih oglaševalskih materialov. Kupec ima pravico zahtevati popravek, spremembo ali dopolnitev netočnih, nepopolnih ali ne-posodobljenih podatkov in se glede vseh vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov lahko obrne na zastopnika podjetja.

 

  1. Prodajalec zagotavlja, da e-poštni naslov in druge informacije o uporabniku ne bo posredoval tretjim pravnim ali fizičnim osebam, brez njegovega soglasja. Iz zgoraj navedenega se izključuje vpogled s strani pooblaščenih služb izvršilne oblasti Slovenije, za namene preiskave v skladu z veljavnim sklepom sodišča.

 

  1. Prodajalec ni odgovoren za naključno napako ali napako zaradi višje sile ali drugih objektivnih okoliščin, ki bi lahko po nesreči kršile zagotovljeno varstvo podatkov uporabnika, vendar zagotavlja, da bo napaka odpravljena v najkrajšem možnem času, če je to mogoče.

 

  1. Prodajalec ne more zagotoviti, da bodo podatki na spletni strani brez napak. Če pride do napake, jo sporočite zastopniku podjetja, da jo lahko odpravimo v najkrajšem možnem času. Če je prodajalec v dobri veri prepričan, da je opazil resno napako, jo lahko izbriše ali spremeni.

 

  1. Obdobje hrambe osebnih podatkov je odvisno od podlage in namena obdelave posamezne kategorije osebnih podatkov. Osebni podatki se hranijo le toliko časa, kolikor je to predpisano oziroma dovoljeno ter potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali. Osebni podatki se po izpolnitvi namena obdelav, če ne obstaja druga pravna podlaga ali če je to potrebno za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov, izbrišejo, uničijo, blokirajo ali anonimizirajo.

 

  1. Podatke o obdelavah osebnih podatkov se lahko zahteva z uveljavljanjem pravice do dostopa. Če se ne strinjate z obdelavo osebnih podatkov, ki poteka na podlagi naših zakonitih interesov, ali če ne želite, da se vaši osebni podatki uporabljajo za namene neposrednega trženja, imate pravico do ugovora proti obdelavi vaših osebnih podatkov. V kolikor želite prenehanje uporabe vaših osebnih podatkov, nam pošljite pisno zahtevo, ki omogoča vašo identifikacijo. Pisno zahtevo pošljite po elektronski pošti, ki je navedena pod kontakti podjetja. Kadarkoli imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov : Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

 

  1. Vaša privolitev za obdelavo osebnih podatkov za namene, ki smo jih opisali v teh informacijah, je prostovoljna. Privolitev za obdelavo podatkov lahko kadarkoli omejite oziroma prekličete, tako da nas o tem pisno obvestite. Po preklicu vaše privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov, bomo obdelovali le tiste podatke v zvezi z vami, ki jih bomo morali, zaradi izpolnjevanja zakonskih obveznosti, zaradi izvajanja pogodbe ali za dokončanje odprtih poslov iz poslovnega razmerja.

 

  1. Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne strani/trgovine. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank, pošte Slovenije ali drugih transportnih družb (DHL, GLS, TNT,..). Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja izdelkov in storitev. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po naši spletni trgovini ali ob branju naših elektronskih sporočil. Če pri nas opravite nakup, lahko v zvezi s kupoprodajo prejmemo dodatne podatke o vaših naročilih s strani bank in transportnih partnerjev. Ti podatki so: npr. podatke o številki vašega računa, uspešno izvedenih plačilih ali dostavi in prevzemu blaga.

 

  1. Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Sledimo temu, kakšne artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu. Obdelujemo naslednje osebne podatke:
    1. identifikacijski podatki, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo. V primeru, da ste pravna oseba, pridobimo še vašo ID za DDV.
    2. kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami: e-naslov, telefonska številka, naslov za dostavo in račun ter podatke o vaših profilih na družbenih omrežjih;
    3. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
    4. podatki o vaših spletnih navadah, zajeti so statistični podatki o brskanju po naši spletni strani, in sicer: podatki o artiklih in storitvah, ki jih iščete, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;
    5. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo: čas ogleda sporočila, čas odzivnosti na sporočilo, podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;
    6. izpeljane podatke, med katere sodijo osebni podatki, pridobljeni iz vaših nastavitev, podatki o artiklih, ki jih pri nas kupite, podatki o vaših spletnih navadah in vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo; gre predvsem za podatke o spolu, starosti, finančnih razmerah, potrošniških navadah in odnosu do različnih artiklov in storitev;

 

  1. Pridružujemo si pravico do sprememb ali dopolnitev teh Splošnih informacij s področja varstva osebnih podatkov.

 

0