NASVETI

  1. Enostavno odpiranje : Postavite aparat v vertikalni položaj pravokotno na vašo pozicijo tako, da je uparjalni sklop s krmilnimi stikali spodaj. Z desno nogo stopite na kolo nosilne noge likalnega sistema. Z levo roko primite na vrhu sistema kovinsko prečko druge nosilne noge. Z desno roko primite za vrh likalne površine. Istočasno razprite – povlecite oba dela sistema narazen dokler se ne zaskoči na željeno višinsko nastavitev. Postavite aparat na tla na način, da sta obe nosilni nogi na tleh. Opisani postopek velja za desničarje.
  1. Enostavno zlaganje : Postavite se pred levo polovico razprtega likalnega sistema, tako, da je, uparjalni sklop s krmilnimi stikali na vaši desni strani. Z desno nogo stopite na kolo nosilne noge likalnega sistema. Z levo roko čvrsto primite vrh likalne površine sistema na vaši levi strani. Istočasno z desno roko sprostite vzvod (potisnite ga k likalni plošči) za uravnavanje višinskih nastavitev sistema, ki se nahaja pod likalno ploščo na sredini le-te ob njenem robu. Likalni sistem počasi zapirajte, postavite v vertikalno pozicijo in stisnite skupaj vrh likalne plošče sistema ter nosilno nogo tako, da se zaskočita. Opisani postopek velja za desničarje.
  1. V kolikor se odločite za uporabo destilirane vode (kar ni nujno potrebno, saj grelni element uparjalnega sklopa ni v direktnem kontaktu z vodo…) vedno preverite ali je kemijska sestava vode primerna za likanje. Slednje preverite na embalaži.
  2. V notranjost uparjalnega kotlička NIKOLI ne dodajajte NOBENIH ADITIVOV ali DIŠAV ker ima njihova uporaba v kombinaciji z visokimi temperaturami močan negativni učinek na elektro komponente uparjalnega sklopa kar povzroči prekinitev delovanja    
  3. V primeru, da je Servisni Center na osnovi opisa okvare ocenil, da je možna napaka na uparjalnem sklopu sistema, vam ni potrebno pošiljati na servis kompletnega sistema pač pa samo uparjalni sklop, ki ga odstranite na način, da na spodnji strani sistema na kateri se le-ta nahaja odvijete štiri vijake ter ga tako izvlečete.
    1. Hitro likanje rokava srajce : postavite likalnik v notranjost rokava ob ramenskem predelu tako, da so odprtine za izpust pare usmerjene v notranjost rokava, na drugi strani rokava pa stisnete skupaj manšete tako da preprečite izhod pare. Izpust pare pod pritiskom 3,5 Bar omogoči, da se notranjost rokava napihne s paro in zgladi gube na rokavu.
    2. Sproščeno odlaganje likalnika : Likalnika ni potrebno odlagati na nosilno podlogo pač pa ga lahko odlagate tudi na zadnji del likalne prevleke z oznako “PARK” katerega sestava je odporna na zelo visoke temperature.